У дагестані та кабардино-балкарії - нові мітинги проти мобілізації у рф

У дагестані та кабардино-балкарії - нові мітинги проти мобілізації у рф

Відео
Укрінформ
У дагестанських містах махачкала та хасавюрт, а також у столиці кабардино-балкарії нальчику сотні людей вийшли на акцію протесту проти мобілізації чоловіків на війну з Україною.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на проєкт "Кавказ.Реалії".

Найбільше людей зібралося у махачкалі – кілька сотень людей. Незабаром розпочалася масова бійка протестувальників із поліцейськими. Затримані близько 70 учасників. Силовики проводили затримання учасників мітингу вкрай жорстко, застосовуючи електрошокери та кийки. У багатьох затриманих забирали телефони. Поліцейські розпилювали перцеві балончики прямо в обличчя протестувальників. За повідомленням очевидців, двоє дівчат потребували допомоги медиків – їх відвезли до лікарні.

У мітингу у Хасавюрті беруть участь близько ста людей. Поліція також почала жорсткі затримання, які протестують проти них. Затримані близько 20 осіб.

Акція протесту розпочалася й у Нальчику. До мітингувальників вийшли місцеві урядники. Вони відмовилися відповідати на запитання, скільки людей буде мобілізовано із республіки. Розмова відбувалася на підвищених тонах.

25 вересня у Махачкалі вже проходив стихійний мітинг проти мобілізації для участі у війні в Україні, серед його учасників багато жінок. Були затримані близько 120 людей. Щодо восьми з них порушені кримінальні справи.

Читайте також: фсб нарахувала понад 260 тисяч чоловіків, які втекли з росії через мобілізацію

Раніше 25 вересня у кумикському селі Ендірей Хасавюртовського району Дагестану місцеві жителі вийшли на протест проти мобілізації. Судячи з опублікованих у мережі відео, участь у ньому взяли понад сто осіб, поліція відкрила стрілянину у повітря.

Також 25 вересня на площі перед Будинком уряду у Нальчику зібралися близько двох десятків жінок, які протестують проти мобілізації для участі у війні в Україні.

президент рф володимир путін 21 вересня оголосив у країні часткову мобілізацію. Влада заявила про плани набрати в армію 300 тисяч резервістів. За даними ЗМІ, на війну з Україною влада планує мобілізувати понад мільйон громадян.

Фото: Медіазона

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-