Мобілізація у рф: жителі кількох національних республік вийшли на протести

Мобілізація у рф: жителі кількох національних республік вийшли на протести

Відео
Укрінформ
У кількох національних республік російської федерації у неділю відбулися великі акції протесту проти мобілізації.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на портал "Медуза", який веде моніторинг ситуації.

У протестах у Махачкалі, столиці Дагестану, взяли участь кількасот людей. Вони скандували: «Ні війні!», «Ні мобілізації!», «Наші діти - не добриво!». Жінки сперечалися з поліцейськими, доводячи, що саме росія розпочала війну. «росія напала на Україну. Ми не сліпі», - казали вони.

Поліція побила та затримала кількох чоловіків. Протестувальники намагалися відбити їх. Силовики застосували електрошокери та перцеві балончики, стріляли у повітря.

Як зазначається, глава регіону Сергій Меліков заявив про «помилки, допущені на початку мобілізації» та закликав громадян, які стикнулися з порушенням прав, звертатися до республіканського військкомату.

Читайте також: У Дагестані – протести проти мобілізації, поліція стріляє у повітря

У Нальчику - столиці ще однієї кавказької республіки, Кабардино-Балкарії -  акція протесту відбулася на площі Згоди перед будівлею уряду. На мітинг вийшли кількадесят людей. На одному з відеозаписів літня жінка каже: «Не віддам свого чоловіка, не віддам, навіть якщо мене застрелять!»

У Якутську, столиці Республіки Саха, близько 400 чоловік, переважно жінки, на знак протесту влаштували традиційний хоровод осуохай. Вони ходили довкола поліцейських, скандуючи «Дайте нашим дітям жити!» Коли поліція почала затримання, акція припинилася.

За даними «ОВД-Інфо», 25 вересня у п'яти містах росії затримали 127 осіб, у тому числі 100 – у Махачкалі.

Читайте також: Злочинна мобілізація у рф спрямована на знищення корінних народів - Зеленський

Як повідомлялося, 21 вересня, президент рф путін підписав указ про мобілізацію.

На акції під девізом «Ні могилізації!», яка 21-22 вересня відбулася в 40 містах росії затримали близько 1300 осіб, більшість з них - у москві. На повторних акціях 24-25 вересня у 36 містах затримали 837 противників мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-