Нідерланди не висилатимуть росіян, які тікають від мобілізації

Нідерланди не висилатимуть росіян, які тікають від мобілізації

Укрінформ
Нідерланди не висилатимуть із країни росіян, які намагаються уникнути військової служби у власній країні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Хоча на кордонах росії вже є черги, деякі країни-члени ЄС все ще розглядають можливість надання притулку росіянам, які намагаються уникнути часткової мобілізації. Між державами-членами Східної, Центральної та Західної Європи існують великі розбіжності в поглядах”, - йдеться у повідомленні.

Росіяни, які не хочуть воювати і "стукають в двері Нідерландів, безумовно, не будуть вислані назад”, заявив держсекретар з притулку і міграції Ерік ван дер Бург. “Принаймні, ми знаємо, що там вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності”, - зазначив він.

Питання про надання притулку росіянам, які не хочуть воювати, буде вирішуватися в кожному конкретному випадку окремо.

Це лінія, якої також дотримується Німеччина. Також президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що Європа повинна виявляти відкритість до тих, хто не хоче бути інструментом Кремля.

Читайте також: Через мобілізацію військовим рф на фронті затримують відпустки та виплати

Іншу позицію обрали країни Балтії. Естонія, Латвія і Литва не дають можливості російським чоловікам подати прохання про притулок.

Зокрема, Литва заявила, що не надаватиме притулок тим, хто просто тікає від відповідальності. росіяни повинні залишитися в росії, щоб боротися проти путіна.

Країни Балтії і Польща стурбовані, що відкриття дверей для росіян може дозволити пропутінським оперативникам потрапити до ЄС.

Читайте також: росія може вдатися до примусової мобілізації українських військовополонених - ISW

Як повідомлялося, в середу, 21 вересня, президент рф володимир путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються з 21 вересня.

Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів. Пізніше з'явилася інформація, що у засекреченому сьомому пункті відповідного указу путіна зазначено іншу кількість мобілізованих: 1-1,2 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-