У росії знову мітингують проти мобілізації, більш як 100 затриманих

У росії знову мітингують проти мобілізації, більш як 100 затриманих

Фото, відео
Укрінформ
У російських містах на сході країни в суботу вже почалася нова хвиля акцій протесту проти мобілізації, оголошеної владою росії. Станом на 14.24 (московський час, збігається з київським) затримали близько 100 осіб у восьми містах країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ОВД-Инфо.

Найбільше затриманих, у Новосибірську – щонайменше 62 особи, в Іркутську – 17, у Томську – 10, в інших містах - менш як десять затриманих.

Хвиля протесту почалася, як завжди, з акцій на Далекому Сході та у Сибіру. Але по одному затриманому є вже у Краснодарі та Гатчині (під Петербургом).

Як повідомлялося, у середу президент росії володимир путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються з 21 вересня. міністр оборони росії сергій шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів. Пізніше з'явилася інформація, що у засекреченому сьомому пункті відповідного указу путіна зазначено іншу кількість мобілізованих: 1-1,2 млн осіб.

Читайте також: У Меджлісі закликали кримчан вийти на протест через мобілізацію до росармії

Після оголошення у росії часткової мобілізації рух «Весна» закликав до всеросійської акції протесту «Ні могилізації!» – на 19.00 на всіх центральних площах країни. На ранок четверга були затримані понад 1 300 осіб приблизно у 40 містах росії.

Після цього рух "Весна" закликав до наступної всеросійської акції протесту "Ні могилізації!" – у суботу, 24 вересня, на всіх центральних площах країни.

Фото: ОВД-Инфо, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-