Блінкен застеріг Китай від будь-якої підтримки агресії кремля – Держдеп

Блінкен застеріг Китай від будь-якої підтримки агресії кремля – Держдеп

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі в п’ятницю з міністром закордонних справ Китаю Ван І підтвердив позицію Вашингтона щодо засудження агресії рф та застеріг КНР від будь-якої підтримки росії в цьому питані.

Розмова глав зовнішньополітичних відомств відбулася в п’ятницю на полях 77-ї ГА ООН у Нью-Йорку, передає Укрінформ із посиланням на Держдепартамент США.

«Держсекретар повторив позицію Сполучених Штатів на засудження війни рф проти України, а також наголосив на наслідках, якщо КНР надасть підтримку російському вторгненню в суверенну державу»,- йдеться в повідомленні.

Крім того, сторони обговорили ситуацію навколо Тайванської протоки. Блінкен підкреслив відданість США підтримці миру й стабільності в регіоні в межах політики «єдиного Китаю», що також впливає на глобальну стабільність.

При цьому Блінкен висловив необхідність підтримувати відкриті лінії зв’язку між США й Китаєм, а також відповідально ставитися до відносин між двома країнами, особливо в період напруженості.

Читайте також: Блінкен в ООН: Замість виведення військ з України, путін призвав ще 300 тисяч

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку проходять зустрічі високого рівня в межах початку роботи 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-