Німеччина не виключає надання притулку росіянам, які тікають від мобілізації

Німеччина не виключає надання притулку росіянам, які тікають від мобілізації

Укрінформ
Німецькі політики розмірковують над доцільністю надання притулку тим громадянам рф, які не хочуть іти воювати в Україну.

Про це, зокрема, заявила міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер, слова якої наводить Tagesschau, передає Укрінформ.

«російські дезертири, яким загрожують суворі репресії, мають, як правило, отримати міжнародний захист у Німеччині», - сказала Фезер. За її словами, будь-хто, хто виступає проти російського режиму і тому перебуває «у великій небезпеці», може подати заяву на притулок через політичні переслідування. Вона нагадала, що ФРН приймала критиків російського режиму.

Зазначається, що практика прийняття рішень Федеральним відомством у справах міграції та біженців уже відповідним чином скоригована. Проте, зауважують чиновники, рішення щодо надання притулку має прийматися у кожному конкретному випадку, що також включає безпекову перевірку.

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок у кулуарах Генасамблеї ООН заявила, що «вражена мужністю» людей, які протестують у рф проти часткової мобілізації за путінським наказом, і також зауважила, що вони заслуговують на захист.

За надання притулку висловилися представники Зелених і лібералів у Бундестазі.

Читайте також: путін підписав указ про часткову мобілізацію в росії

Водночас посол України в ФРН Андрій Мельник, який завершує свою дипломатичну місію в цій країні, уже піддав подібні розмови різкій критиці.

«Це було б катастрофічним рішенням коаліційного уряду надати притулок російським чоловікам лише тому, що після 210 днів мовчазної підтримки російської агресії проти народу України вони раптом не хочуть відпочинку в Україні. Неправильно!», - написав дипломат у Твітері.

Як повідомлялося, низка країн, зокрема Чехія і країни Балтії, висловилася категорично проти надання притулку російським ухилянтам.

Фото: photo alliance/ dpa / TASS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-