США готові вжити критичних заходів контролю над ядерним озброєнням у світі - Байден

США готові вжити критичних заходів контролю над ядерним озброєнням у світі - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден закликав окремі країни припинити безрозсудні дії, які підривають режим нерозповсюдження ядерної зброї у світі, оскільки в разі початку війни із застосуванням таких озброєнь, переможців просто не буде. Поряд з цим він наголосив - США готові вжити критичних заходів контролю над ядерним озброєнням.

Про це він заявив у середу під час виступу з трибуни Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ядерну війну не можна виграти, і вона ніколи не повинна вестися», - наголосив американський лідер.

Він нагадав, що країни ООН, у тому числі п’ять постійних членів Ради Безпеки, ще в січні підтвердили зобов’язання щодо дотримання режиму ядерного нерозповсюдження.

«Сьогодні ж ми бачимо тривожні тенденції: росія уникає ідеалів нерозповсюдження… вона виступає з безвідповідальними погрозами використання ядерної зброї»,- зауважив Байден.

Крім того, за його словами, Китай нарощує свої ядерні арсенали без будь-яких умов прозорості. Північна Корея продовжує відверто порушувати санкції ООН, спрямовані проти цього, а Іран відмовляється укладати угоду про контроль над його ядерними програмами.

Читайте також: Байден в ООН засудив ядерні погрози путіна і застеріг від спроб провести «референдуми»

«Незалежно від того, що відбувається у світі, Сполучені Штати готові вжити критичних заходів контролю над озброєнням»,- наголосив Байден.

У цьому зв’язку він підкреслив, що вважає дипломатію найкращим способом досягнення цього результату. «Режим нерозповсюдження є одним із найбільших успіхів цієї інституції (ООН – ред.). Ми не можемо зараз дозволити світу скотитися назад», - підкреслив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, російський лідер путін у середу виступив із заявою про підтримку «референдумів» щодо приєднання до рф тимчасово захоплених територій України та оголосив указ про часткову мобілізацію в країні з 21 вересня. Ця заява супроводжувалася неприкритим ядерним шантажем та погрозами застосувати зброю масового знищення для «захисту територій росії», якими кремль хоче оголосити регіони України, захоплені російськими військами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-