Байден: росія накачує світ брехнею - санкції дозволяють їй експортувати продовольство

Байден: росія накачує світ брехнею - санкції дозволяють їй експортувати продовольство

Укрінформ
Президент США Джо Байден прямо звинуватив росію в загостренні глобальної продовольчої кризи та наголосив, що санкції однозначно дозволяють росії експортувати продовольство та добрива.

З такою заявою американський лідер виступив у середу на засіданні Генеральної асамблеї ООН, передає власний кореспондент Укрінформу.

«росія тим часом накачує брехнею (світ – ред.) у спробах перекласти провину за кризу – продовольчу кризу – на санкції, введені багатьма країнами у світі через її агресію проти України. Тож дозвольте мені дещо прояснити: наші санкції однозначно дозволяють росії експортувати продовольство та добрива. Жодних обмежень», - наголосив глава Білого дому.

У цьому зв’язку він підкреслив, що саме «війна рф погіршує продовольчу безпеку». Тож, за його словами, лише росія може покласти цьому край.

Читайте также: Байден в ООН засудив ядерні погрози путіна і застеріг від спроб провести «референдуми»

У продовження теми президент США позитивно оцінив роботу угоди щодо експорту зернових з українських портів у Чорному морі та наголосив на необхідності її продовження.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку проходять зустрічі на високому рівні в межах початку роботи 77-ї сесії ГА ООН. У цей період лідери держав виступають з трибуни Генасамблеї.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-