росіяни у прикордонних з Україною областях критикують рішення про мобілізацію

росіяни у прикордонних з Україною областях критикують рішення про мобілізацію

Скрін
Укрінформ
Жителі областей рф, що межують з Україною, в російській соціальній мережі критикують рішення про часткову мобілізацію, говорять про небажання відпускати на війну з Україною своїх близьких і пропонують їхати туди депутатам та Z-фанатам. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТГ-канал видання «Верстка».

Загальна думка жінок із Бєлгородської, Курської та Брянської областей росії: «Ми не готові чоловіків відправляти на смерть». Люди пропонують відправити на війну депутатів та їхніх родичів, а також патріотів, які розклеювали на машинах і ставили на аватарки літеру Z.

Раніше президент рф путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи з реалізації указу починаються з 21 вересня. Міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Глава комітету держдуми рф з оборони андрій картаполов розповів, будуть призвані військові запасу першого розряду (старшини, прапорщики, мічмани до 35 років та молодші офіцери до 45 років). Також, за його словами, плануються обмеження на пересування «там, де буде проводитися спеціальна воєнна операція, але вона [мобілізація] не стосується всієї країни». Можна зрозуміти, що йдеться саме про прикордонні з Україною області рф.

Після оголошення в росії часткової мобілізації рух «Весна» закликав до всеросійської акції протесту «Ні могилізації!» – на 19.00 на всіх центральних площах країни.

Соратники Навального закликали росіян виходити на вуличні акції. І заявили, що підтримують будь-яку форму протесту, готові надати їй сприяння — включаючи підпал військкоматів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-