Часткова мобілізація у рф: стало відомо, кого першого будуть «гребти»

Часткова мобілізація у рф: стало відомо, кого першого будуть «гребти»

Укрінформ
Очільник комітету держдуми росії з оборони андрій картаполов розкрив деталі часткової мобілізації, заявивши, зокрема, що можуть призвати випускників військових кафедр, «якщо їхні військово-облікові спеціальності будуть затребувані».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТАРС.

За словами картаполова, насамперед йдеться про мобілізацію військовозобов'язаних першого розряду — старшини, прапорщики, мічмани до 35 років та молодші офіцери до 45 років. (Він також нагадав, хто належить до другого та третього розрядів. Другий розряд - це солдати, сержанти, прапорщики, мічмани до 45 років та молодші офіцери до 50. І третій – до 50 та 55 років відповідно.)

Читайте також: Данілов назвав оголошення путіним часткової мобілізації програмою з утилізації росіян

картаполов також вважає, що додаткових обмежень на виїзд із росії, а також на переміщення між суб'єктами рф для громадян, які підлягають частковій мобілізації, не потрібно запроваджувати. «У нас часткова мобілізація, вона стосується не всієї країни, а частини її, тому додаткових обмежень, на мій погляд, жодних не буде… Тобто будуть запроваджуватися певні обмеження там, де проводитиметься спеціальна військова операція, але вона не стосується всієї країни», - наголосив голова думського комітету з оборони.

Читайте також: росіяни розкупили всі прямі квитки до Стамбула та Єревана після виступу путіна - ЗМІ

Раніше президент путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються з 21 вересня. Міністр оборони росії сергій шойгу повідомив, що наразі часткова мобілізація передбачає призов 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-