держдума вирішила саджати військових рф на 10 років за здачу в полон

держдума вирішила саджати військових рф на 10 років за здачу в полон

Укрінформ
Депутати держдуми рф одноголосно ухвалили в другому та третьому читаннях поправки до Кримінального кодексу росії, якими вводяться поняття «мобілізація», «воєнний стан», статті про мародерство та здачу в полон.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт держдуми та відеотрансляцію засідання.

У другому читанні за поправки проголосував 381 парламентар, один утримався. В третьому читанні за нього проголосували 389 депутатів.

До другого читання до законопроєкту внесли низку нових статей КК рф. Серед них – «Добровільна здача в полон» (стаття 352.1, до 10 років позбавлення волі) та «Мародерство» (стаття 356.1, до 15 років).

До списку обтяжливих обставин, згідно з ухваленим законом, додали скоєння злочину «в період мобілізації чи воєнного стану, у воєнний час».

Крім того, закон посилює до 10 років позбавлення волі покарання за самовільне залишення частини в період мобілізації та воєнного стану (стаття 337 КК). Кримінальну відповідальність також передбачено для людей, які перебувають у запасі та призваних на військові збори, в разі неявки чи дезертирства.

Закон також запроваджує покарання (частина 2.1 статті 332 КК) за невиконання підлеглим наказу начальника, відданого у період воєнного стану, у воєнний час або за умов збройного конфлікту, а також за відмову брати участь у воєнних чи бойових діях. Згідно з ухваленими поправками, за це загрожує позбавлення волі на строк від двох до трьох років.

Читайте також: кремль тестує готовність росіян до загальної мобілізації - ЦПД

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста та села України, вбивають мирне населення. Також кремль посилює політичний режим усередині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-