У парламенті Швейцарії закликають відключити від SWIFT всі банки рф

У парламенті Швейцарії закликають відключити від SWIFT всі банки рф

Укрінформ
Депутат парламенту Швейцарії, член комітету із закордонних справ Ніколас Вальдер заявив, що від міжбанківської платіжної системи SWIFT мають бути відключені всі російські банки, а санкції загалом посилені.

Як повідомляє Укрінформ, про це він сказав в інтерв'ю Guildhall.

«Я виступаю за розширення санкцій, я вважаю, що ми маємо накласти санкції на всі банки, на всіх олігархів, і я також підтримую заборону на видачу віз усім росіянам у принципі, лише якщо вони не опоненти режиму», — заявив Вальдер.

Водночас він зазначив, що Швейцарія може підтримувати лише ті санкції, які ухвалює ООН, ОБСЄ чи ЄС.

«Проблема в тому, що Швейцарія може підтримувати лише ті санкції, які ухвалює ООН, ОБСЄ або наші найближчі партнери, тобто ЄС. Ми можемо лише приєднатися до санкцій ЄС, не маючи змоги запроваджувати їх самостійно. Якщо банк не в списку ЄС, ми не можемо накласти на нього санкції, хоча й намагалися внести зміни до свого законодавства, але поки що не внесли. Але так, я вважаю, що ми маємо розширити заходи, що вживаються», - додав депутат.

Читайте також: Кулеба закликав запровадити санкції проти "Газпромбанку" та відключити його від SWIFT

Зазначається, що на сьогодні від системи SWIFT відключено лише сім російських банків із загальної кількості. Решта банків продовжують функціонувати, використовуючи SWIFT.

Як повідомляв Укрінформ, 16 вересня Федеральна рада Швейцарії призупинила дію спрощеного візового режиму з росією, слідом за аналогічним рішенням Європейського Союзу.

Фото: en.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-