Кулеба закликав запровадити санкції проти

Кулеба закликав запровадити санкції проти "Газпромбанку" та відключити його від SWIFT

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав західних партнерів запровадити санкції проти російського «Газпромбанку» і відключити його від міжнародної платіжної системи SWIFT після розслідування українських журналістів.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твітері.

«Українські журналісти-розслідувачі виявили, що російський «Газпромбанк» використовується як для отримання європейських платежів за газ і нафту, так і для виплати зарплат російським військам, які ведуть агресивну війну проти України. Яка іронія. На «Газпромбанк» необхідно накласти санкції та відключити від SWIFT», - написав Кулеба.

Згідно з розслідування «Схем», «Газпромбанк» — один із найбільших російських банків, щодо якого Європейський Союз та США ще не вводили жорстких санкцій.

Країни ЄС (Німеччина, Італія, Австрія, Словаччина та інші) сплачують свої рахунки за російський газ і нафту через «Газпромбанк».

Водночас журналісти-розслідувачі з’ясували, що міністерство оборони росії використовує цей банк для виплати зарплат російським військовим за ведення агресивної війни проти України.

Читайте також: ОБСЄ має зробити вибір щодо росії - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна вже працює з Європейським Союзом над сьомим пакетом санкцій проти рф і не дає нікому жодної паузи у цьому процесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-