Штайнмаєр: путін зруйнував усе, що ми створили за десятиліття

Штайнмаєр: путін зруйнував усе, що ми створили за десятиліття

Укрінформ
Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що російський диктатор володимир путін "зруйнував останні мости діалогу, останні стовпи миру в Європі".

Про це він заявив у Берліні на саміті лідерів парламентів держав Великої сімки, передає Укрінформ із посиланням на Deutsche Welle.

Штайнмаєр назвав вторгнення росії в Україну "найгіршою кризою з часів падіння залізної завіси".

"Те, заради чого ми всі працювали, зокрема в рамках "великої сімки", зруйновано. Президент росії володимир путін зруйнував останні мости діалогу, останні стовпи нашого миру в Європі", – сказав він.

Читайте також: Шмигаль: Німеччина відчуває на собі гібридну енергетичну війну росії

За його словами, "спільний європейський дім", про який говорив останній президент срср Михайло Горбачов, "перебуває у руїнах".

"Ідея кооперативної безпеки пішла в історію. Політична карта Європи змінювалася і змінюватиметься. Потрібно не менше, а більше зовнішньої політики; не менше, а більше співпраці між однодумцями", - закликав Штайнмаєр.

Він переконаний, що "ризики небезпечної ескалації величезні й усі мають готуватися до подальшої конфронтації, нових конфліктів", причому мова не тільки про росію, але і про "все складніші відносини з Китаєм". У такій ситуації Європа "має бути спроможна захистити себе".

Читайте також: Керівництво рпц причетне до злочинів проти України — Штайнмаєр

Він також закликав дати "рішучу відсіч" політичним популістам, які використовують ситуацію кризи, щоб "оперувати в політичних суперечках не аргументами, а дезінформацією чи навіть насильством", у тому числі за підтримки росії.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-