Німеччина передає управління активами «роснефті» під державний контроль

Німеччина передає управління активами «роснефті» під державний контроль

Укрінформ
Німеччина передає дочірню компанію російського монополіста «роснефть», яка володіє нафтовими сховищами на території ФРН, своєму мережевому агентству.

Про це повідомило 16 вересня Мінекономіки ФРН, передає Укрінформ.

«На підставі Закону про енергетичну безпеку федеральний уряд передав компанії Rosneft Deutschland GmbH (RDG) і RN Refining & Marketing GmbH (RNRM) під опіку Федерального мережевого агентства. Таким чином, Федеральне мережеве агентство отримує контроль над «роснефтью» в Німеччині, а також над відповідними частками в трьох нафтопереробних заводах PCK Schwedt, MiRo (Карлсруе) і Bayernoil (Фобург)», - йдеться у пресрелізі.

Rosneft Deutschland забезпечує близько 12% нафтопереробних потужностей Німеччини, що робить її однією з найбільших нафтопереробних компаній у країні. Адміністрація опікуна протидіятиме майбутній загрозі безпеці енергопостачання і закладає важливу основу для збереження та майбутнього місця розташування у Шведті, зазначили в міністерстві.

Читайте також: У держвласність передали активи кремлівської бізнес-структури, якою керували «ставленики» ОПЗЖ

Рішення супроводжується комплексним пакетом на майбутнє, який забезпечить трансформаційний поштовх для регіону та підтримає нафтопереробний завод для забезпечення постачання нафти альтернативними маршрутами. Пакет буде представлений у п’ятницю канцлером Олафом Шольцом, міністром економіки Робертом Габеком і керівником землі Бранденбург Дітмаром Войдке.

До сьогодні НПЗ PCK залежав від поставок російської сирої нафти по трубопроводу «Дружба».

Читайте також: Енергетична компанія Equinor остаточно вийшла з російського ринку

Як повідомлялося, нафтове ембарго проти росії через напад на Україну набуває чинності 1 січня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-