У держвласність передали активи кремлівської бізнес-структури, якою керували «ставленики» ОПЗЖ

У держвласність передали активи кремлівської бізнес-структури, якою керували «ставленики» ОПЗЖ

Укрінформ
За матеріалами СБУ на користь держави було передано мільйонні активи підконтрольної рф енергокомпанії, якою в Україні керували особи, наближені до керівництва забороненої партії ОПЗЖ.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на сайт СБУ.

«За даними слідства, підприємство входило до структури кремлівської промислово-фінансової групи «роснефть» і займалось постачанням електроенергії. При цьому частину одержаних прибутків переправляли в рф для фінансування бойових дій проти українських військ», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у травні в результаті слідчо-оперативних дій СБУ заблокувала роботу енергокомпанії. На її активи у розмірі понад 23 млн грн було накладено арешт. Для подальшого спрямування арештованих коштів на оборону їх передано до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Читайте також: В АРМА передали понад ₴2 мільярди активів компанії олігарха з оточення путіна

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що афілійована з ОПЗЖ комерційна структура отримувала фінансування від «роснєфті» на ведення нафтопереробного бізнесу в Україні в інтересах рф. Саме через підконтрольну енергокомпанію її російські бенефіціари здійснили блокування роботи Лисичанського НПЗ у 2013 році. Це своєю чергою призвело до різкого скорочення виробництва пального та створення його штучного дефіциту на українському ринку.

"Надалі представники рф використовували факт зупинки нафтопереробного заводу для розхитування внутрішньополітичної обстановки в нашій державі", - додат в СБУ.

Досудове розслідування проводять слідчі Головного слідчого управління Служби безпеки за процесуального керівництва прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-