В АРМА передали понад ₴2 мільярди активів компанії олігарха з оточення путіна

В АРМА передали понад ₴2 мільярди активів компанії олігарха з оточення путіна

Укрінформ
В управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, передали понад 2 мільярди гривень активів російської компанії, яка займається виготовленням побутової хімії.

Як передає Укрінформ, про Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За клопотанням прокурорів ОГП в АРМА передано арештовані активи підприємства у Вінницькій області, що займається виготовленням побутової хімії. Це корпоративні права - 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 млрд грн та продукція і сировина на понад 500 млн грн.

Кінцевим бенефіціаром підприємства є один із відомих російських олігархів із близького оточення президента рф володимира путіна, власник російської косметичної корпорації.

Читайте також: В АРМА передали активи білоруських підприємств на понад ₴1,5 мільйона

Встановлено, що менеджмент вінницького підприємства під час воєнного стану намагався приховати від націоналізації продукцію, діючи в інтересах російських власників. Не маючи на це законних підстав, вони хотіли вивезти її, використовуючи символіку Червоного Хреста.

Правоохоронці провели ряд обшуків, вилучили комп’ютерну техніку, серверне обладнання та інші документи. Опломбовано устаткування для виробництва побутової хімії та складські приміщення із сировиною та готовою продукцією вагою майже 5 тисяч тонн.

Читайте також: В АРМА передали активи агрокомпанії на 4,6 мільярда

Як зауважили у Службі безпеки України, власником компанії є російський олігарх, член партії "єдіная росія".

Як повідомляв Укрінформ, Подільська окружна прокуратура Києва передала в управління АРМА активи білоруських компаній загальною сумою понад 1,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-