Депутати Європарламенту пропонують заборонити видачу віз військовим і чиновникам рф та білорусі

Депутати Європарламенту пропонують заборонити видачу віз військовим і чиновникам рф та білорусі

Укрінформ
Депутати Європарламенту звернулися до Високого представника ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля та міністра закордонних справ головуючої в Раді ЄС Чехії Яна Ліпавського з пропозицією про заборону видачі віз окремим категоріям громадян рф та білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомив депутат Європарламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс.

У зверненні до керівників Європейських структур депутати Європарламенту заявили, що сподіваються на зменшення кількості віз, які видаватимуть громадянам росії після призупинення дії угоди про спрощений візовий режим між росією та ЄС, зазначивши, однак, що «це рішення не вирішить багатьох соціальних проблем і проблем безпеки, які відчувають країни-члени ЄС у зв’язку з поточним становищем громадян росії в Шенгенській зоні».

«Регіональна заборона на візовий режим – хороше, але часткове рішення. ЄС, як співтовариство та блок держав, має винести уроки з досвіду сусідніх з росією країн, таких як Фінляндія, країни Балтії та Польща. Знання цих країн, а також політичні проблеми та проблеми безпеки є розумною та законною основою для загальноєвропейської угоди про заборону віз для російських туристів», - заявили євродепутати.

Читайте також: Президент: Маємо ще посилити співпрацю з партнерами, щоб подолати російський терор

Європарламентарії зазначили, що оскільки міністрам закордонних справ ЄС не вдалося досягти загальноєвропейської угоди про заборону видачі віз для всіх громадян росії, вони хочуть запропонувати альтернативне рішення.

«Компроміс може полягати в рішенні накласти заборону на всіх військовослужбовців російських та білоруських збройних сил, включаючи персонал і членів їх сімей, а також чиновників центральних адміністрацій та їх родин», - заявили європарламентарії.

Читайте також: Данія, Бельгія та Нідерланди більше не приймають документи на візу від російських туристів

Депутати Європарламенту підкреслили, що «таке рішення надішле чіткий сигнал про те, що соціальні групи, які прямо чи опосередковано пов’язані з військовими зусиллями російської держави, не мають права в’їжджати на територію ЄС і користуватися європейськими свободами та процвітанням».

Під зверненням поставили свої підписи 48 євродепутатів із 13 країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-