У Сеймі Польщі зареєстрували проєкт резолюції про вимогу репарацій від Німеччини

У Сеймі Польщі зареєстрували проєкт резолюції про вимогу репарацій від Німеччини

Укрінформ
Правляча у Польщі партія “Право і Справедливість” (PiS) зареєструвала у Сеймі країни проєкт резолюції у справі воєнних репарацій від Німеччини за завдану кривду під час війни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сейм Польщі заявляє, що належним чином представлена польська держава ніколи не відмовлялася від претензій (на відшкодування – ред.) до німецької держави. Немає жодних моральних чи правових підстав стверджувати, що ці претензії були офіційно відкликані або прострочені”, - йдеться в резолюції.

У ній підкреслюється, що Польща ніколи не отримувала відшкодування від Німеччини за людські та матеріальні втрати.

У документі зазначається, що він посилається на схожу резолюцію польського Сейму від 2004 року, в якій нижня палата парламенту також підкреслювала, що Варшава не отримала на той час фінансового відшкодування і воєнних репарацій за матеріальні втрати, завдані Німеччиною під час Другої світової війни.

Свій проєкт резолюції у справі воєнних репарацій планує зареєструвати у Сеймі також фракція опозиційної Громадянської Коаліції. Лідер цієї фракції у Сеймі Борис Будка заявив, що в їхньому проєкті вказуватиметься, що репарації слід вимагати не лише від Німеччини, але й росії.

Читайте також: У Польщі озвучили ідею про репарації від росії за злочини під час Другої світової

Як повідомлялося, 1 вересня у Варшаві представники польської влади представили рапорт про завдану Німеччиною шкоду Польщі в роки Другої світової війни. За цим документом, Берлін має виплатити Варшаві за спричинені людські та матеріальні втрати під час Другої світової війни воєнних репарацій на суму понад 6,2 трлн злотих (понад $1,5 трлн за курсом станом на 2021 рік).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-