США ввели санкції проти розвідки Ірану за кібератаки проти інших країн

США ввели санкції проти розвідки Ірану за кібератаки проти інших країн

Укрінформ
Уряд США запровадив санкції проти Міністерства розвідки та безпеки Ірану (MOIS), а також його очільника Есмаїла Хатіба - через їхню участь у зловмисних кіберопераціях проти Сполучених Штатів та їх союзників.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), оприлюдненому в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Від 2007 року MOIS та його підручні в проводили зловмисні кібероперації проти цілої низки державних і приватних організацій по всьому світу та в різних секторах критично важливої інфраструктури»,- зауважили в американському Мінфіні.

Читайте також: Албанія розриває дипломатичні зв'язки з Іраном після кібератаки

Однією з останніх атак, яка сталася в липні, стали напади на комп’ютерні системи уряду Албанії, яка є союзницею США по НАТО. Це змусило албанський уряд призупинити державні онлайн-послуги для своїх громадян.

Читайте також: США запровадили санкції проти іранських компаній за постачання росії безпілотників

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Білий дім виступив із заявою, у якій рішуче засудив кібератаку Ірану проти Албанії. При цьому наголошувалося, що після нападу, який стався 15 липня, було проведено ретельне розслідування, яке підтвердило причетність Ірану до цієї зловмисної діяльності. У США підкреслили, що Іран порушив норми відповідальної поведінки держави в кіберпросторі в мирний час, що передбачає утримання від атак проти критично важливої інфраструктури, яка надає послуги населенню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-