У росії з методичок для вчителів прибрали згадки про «спецоперацію»

У росії з методичок для вчителів прибрали згадки про «спецоперацію»

Укрінформ
російське міністерство освіти оновило матеріали до класних годин «Розмови про важливе», які з цього навчального року щотижня проводять у всіх школах рф - з них прибрано згадки про війну в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТГ-канал «Альянс учителей».

«Міносвіти оновило методички та всі матеріали до уроку «Розмови про важливе» 12 вересня. Звідти прибрали всі згадки про Україну, «спецоперацію», «захист російських людей», «не страшно померти за батьківщину» та іншу пропаганду», - йдеться у повідомленні.

Портал Медіазона звернув увагу, що зі сценаріїв до занять «Наша країна - росія» для 5-11 класів зник розділ «Патріотизм та спеціальна військова операція». Раніше матеріали до цього уроку містили згадки про війну в Україні та «подвиги» російських військових на Донбасі.

За задумом міносвіти рф, у новому навчальному році кожен понеділок у всіх школах країни починатиметься із заняття на теми, «пов'язані з ключовими аспектами життя людини в сучасній росії».

Читайте також: В окупованому Криму під мілітарною пропагандою перебувають близько 230 тисяч дітей

Раніше ЗМІ виявили, що в методичках до класних годин у школах рф міститься пропаганда війни в Україні. Активісти закликали вчителів бойкотувати ці уроки. Батьки, які намагалися захистити своїх дітей від промивання мозку, повідомляли про тиск з боку адміністрацій шкіл.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста та села України, вбивають мирне населення. Паралельно кремль посилює пропаганду та репресії всередині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-