В окупованому Криму під мілітарною пропагандою перебувають близько 230 тисяч дітей

В окупованому Криму під мілітарною пропагандою перебувають близько 230 тисяч дітей

Укрінформ
У Криму близько 230 тисяч учнів знаходяться під мілітарною російською пропагандою.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

«Цьогоріч окупанти можуть посадити за парти кримських шкіл близько 230 тисяч дітей, на яких рф і підконтрольні їй окупаційні керівники планують чинити мілітарний вплив, що є грубим порушенням норм міжнародного права», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: За держзраду судитимуть дев'ятьох суддів і прокурора Криму

Зазначається, що юні мешканці окупованого Криму потрапили під розширену програму так званого «патріотічєского воспітанія», за якою школярам пояснюватимуть, чому росія напала на Україну. Крім того, окупанти розбавили шкільну програму «воєнно-патріотіческим воспітанієм» і початковою військовою підготовкою, а навчальним закладам хочуть присвоїти імена солдатів російської армії – воєнних злочинців, які вже понад пів року щодня чинять терористичні акти на території України.

Зазначається, що у тимчасово окупованому Криму 8 років спотворювали систему освіти, перекроювали під власну пропаганду: вилучали українські підручники та замінювали на російські, скасували уроки української та кримськотатарської мов, відправляли вчителів на так звану «перекваліфікацію за стандартами рф» і змушували просувати на уроках ворожі наративи, чинити мілітарний вплив на українських дітей. Замість отримання належної освіти школярів закликали вступати до лав «юнармії», а після школи йти на строкову службу в армії рф із наступним підписанням контракту.

Читайте також: Зеленський: Від імені розвідки дякую всім нашим людям на півдні та в Криму за інформацію

Як повідомляв Укрінформ, російська федерація використовує дітей для просування ворожих щодо України наративів на загарбаних нею територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-