У рф Альянс учителів закликав бойкотувати уроки про «подвиги» російських військових в Україні

У рф Альянс учителів закликав бойкотувати уроки про «подвиги» російських військових в Україні

Укрінформ
У росії Альянс вчителів та Рух жінок-політиків «М'яка сила» закликали педагогів та батьків школярів до бойкоту «патріотичного» проекту щотижневих уроків «Розмови про важливе», в якому вихвалятиметься війна проти України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на відкритий лист активістів та педагогів.

«Ми впевнені, що справжній патріотизм не виховується в атмосфері ненависті, страху та обов'язків. Патріотизм можна прищепити лише своїм прикладом: займаючись благодійністю, оберігаючи природу, вивчаючи та зберігаючи історичну спадщину. І робити це мають батьки, а школа має допомагати, а не заважати. Це насамперед справа батьків, а не чиновників», - йдеться у зверненні.

Згідно з проектом міносвіти рф, з 5 вересня кожен понеділок у всіх школах країни буде починатися з позакласного заняття на теми, «пов'язані з ключовими аспектами життя людини у сучасній росії». Раніше ЗМІ звернули увагу, що в методичках до цих уроків містяться згадки про війну в Україні, оспівуються «служіння Батьківщині» та «подвиги» російських військових на Донбасі.

Як зазначають автори звернення, багато формулювань із навчальних матеріалів для «Розмов про важливе» є пропагандистськими і не мають жодного відношення до виховання патріотизму.

У своїй заяві активісти нагадують, що «спущені зверху методички та інструкції» мають рекомендаційний, а не обов'язковий характер.

«Багато директорів через страх перед начальством обманюють батьків, заявляючи про обов'язковість пропагандистських уроків. Однак, ми заявляємо: ви не зобов'язані відпускати своїх дітей на ці заняття», — йдеться у листі.

Автори закликають батьків масово скаржитися директорам шкіл та у міністерство освіти на «Розмови про важливе», а вчителів — відмовлятися від проведення цих занять, обстоюючи свободу вибору освітньої програми.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 вересня у російських школах з'являться уроки під назвою «Розмови про важливе» - з метою «зміцнення традиційних російських духовно-моральних цінностей». На цих уроках, розрахованих на школярів з першого по 11 клас, дітям розповідатимуть про війну в Україні, патріотизм та любов до батьківщини. Як приклади "служіння вітчизні" та військових подвигів вчителям пропонується наводити історії російських військових, які беруть участь у війні проти України.

Міністерство освіти росії опублікувало методичні матеріали для проведення "розмов про важливе". На їхню розробку було укладено контракт вартістю 22 млн рублів. Для підготовки вчителів мінпросвіт створив у Rutube проект із відеолекціями. У російських школах запровадять нову посаду: радника директора з виховної роботи.

При цьому закон "Про освіту" забороняє педагогам та освітнім установам у рф "використовувати освітню діяльність для політичної агітації, примусу учнів до прийняття політичних, релігійних чи інших переконань".

Читайте також: ЦПД оприлюднив добірку фейків від російської пропаганди за добу

Як повідомлялося, 24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста та села України, вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-