Простий і потужний сигнал кремлю: Клімкін - про синхронне звільнення послів США та Євросоюзу

Простий і потужний сигнал кремлю: Клімкін - про синхронне звільнення послів США та Євросоюзу

Укрінформ
Синхронне звільнення послів Сполучених Штатів та Євросоюзу в росії сигналізує про те, що повернення до попередньої політики з кремлем уже не буде.

Таку думку висловив у Фейсбуці колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає Укрінформ.

«Посли США та ЄС в росії залишили свої посади. Синхронно і майже одночасно. Це простий і потужний сигнал - повернення до попередньої політики не буде. кремль хотів визначати світову геополітику, але став геополітичним непорозумінням. Мати своїми союзниками Північну Корею та Сирію - це все, що залишилося. Китай і далі буде використовувати росію, але про будь-яке партнерство там не йдеться», - зазначив ексочільник МЗС.

На його думку, обмеження імпорту російських енергоносіїв та їх ціни - нафти, а в перспективі і газу - зламає російську мафію. Клімкін переконаний, що російські еліти все краще розуміють, наскільки все серйозно, тому і кажуть все голосніше про переговори.

Читайте також: Лінкявічюс пояснив, чому Україні зараз не можна сідати за стіл переговорів з рф

“Але повернення до попередньої реальності вже ніколи не буде. Не тільки Захід, а й весь світ має готуватися до перезавантаження російського режиму. Повернення до попередньої дипломатії вже не буде, і будь-які переговори на західних (а ми вже фактично є частиною Заходу) умовах - в цьому і є сигнал синхронного звільнення послів», - підсумував дипломат.

Як повідомлялося, посол США в росії Джон Салліван 2 вересня завершив свою місію у москві. 3 вересня пост посла Євросоюзу в рф покинув Маркус Едерер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-