«Кухар путіна» завербував тисячу вагнерівців у російських колоніях — ЗМІ

«Кухар путіна» завербував тисячу вагнерівців у російських колоніях — ЗМІ

Укрінформ
Петербурзький бізнесмен Євген Пригожин, якого називають одним із засновників та спонсорів ПВК «Вагнер», завербував на війну з Україною близько тисячі ув'язнених у двох ВК Ростовській області.

Про це повідомляє видання «Вот Так» із посиланням на ув'язнених однієї з колоній у Батайську, передає Укрінформ.

За їхніми словами, Пригожин прилетів до колонії на особистому гелікоптері разом із ще одним керівником ПВК «Вагнер» Дмитром Уткіним. Перед цим адміністрація колонії відключила персональні відеореєстратори працівників.

Коли ув'язнених вишикували на плацу, до них звернувся Пригожин і пообіцяв, що ті, хто погодиться поїхати воювати в Україну, отримають через пів року свободу, а під час бойових дій можуть робити «все, що захочуть, і їм нічого за це не буде». Водночас за втечу чи спробу здатися у полон «кухар путіна» пригрозив розстрілом.

Як зазначається, із півтори тисячі ув'язнених колонії на пропозицію пригожина відповіли згодою близько 700 осіб. Ще в одній ростовській колонії погодилися вирушити воювати близько трьохсот ув'язнених.

Читайте також: У Попасній могли ліквідувати понад 100 «вагнерівців» – Гайдай

ПВК «Вагнер» - російський неофіційний військовий підрозділ, який не значиться на балансі військових відомств і в реєстрі юридичних осіб, проте її бійці, за даними численних журналістських розслідувань, беруть участь у наземних операціях рф у Сирії, Африці та у війні в Україні. За даними розслідувальної групи Bellingcat, бійці "Вагнера" ​​причетні до численних воєнних злочинів.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого до 2 вересня ліквідували близько 48 тисяч 700 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-