У вересні Радбез ООН щонайменше тричі збиратиметься з українського питання

У вересні Радбез ООН щонайменше тричі збиратиметься з українського питання

Укрінформ
У вересні Рада Безпеки ООН, на якій цього місяця головує Франція, проведе щонайменше три засідання, присвячених російській війні проти України.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в секретаріаті Радбезу.

22 вересня під час тижня високого рівня в рамках відкриття 77-ї сесії Генеральної Асамблеї відбудеться засідання Ради Безпеки міністерського рівня, на якому головуватиме міністр європейських та закордонних справ Франції Катрін Колонна, щодо відповідальності та боротьби з безкарністю в контексті путінської війни. Очікується, що від ООН доповідатиме з цього питання Генеральний секретар Антоніу Гутерреш.

6 вересня на запит росії Радбез розгляне ситуацію на Запорізькій атомній електростанції. російська делегація традиційно намагається використати РБ як майданчик для поширення фальшивих наративів та дезінформації, звинувачуючи ЗСУ в атаках на окуповану ЗАЕС, яку регулярно обстрілюють російські війська. Очікується виступ представника Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), яке нині здійснює місію на станцію для оцінки ситуації та розв’язання проблем, пов’язаних із безпекою.

7 вересня на запит США та Албанії Радбез збереться для обговорення насильницької депортації громадян України в межах захоплених військами рф територій та в росію.

Читайте також: Зеленський на Радбезі ООН: Україна внесе резолюцію про притягнення рф до відповідальності

Як повідомляв Укрінформ, У Нью-Йорку в понеділок, 12 вересня, розпочне роботу чергова, 77-а сесія Генеральної Асамблеї ООН.

Традиційний тиждень високого рівня – за участю лідерів держав – розпочнеться 20 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-