У Штатах 12 вересня відкриється нова сесія Генасамблеї ООН, на якій головуватиме Угорщина

У Штатах 12 вересня відкриється нова сесія Генасамблеї ООН, на якій головуватиме Угорщина

Укрінформ
У Нью-Йорку в понеділок, 12 вересня, розпочне роботу чергова, 77-а сесія Генеральної Асамблеї ООН.

Як передає кореспондент Укрінформу, того дня нинішній голова ГА Абдулла Шахід закриє 76-у сесію, а головуватиме обраний у червні 2022 року угорський дипломат Чаба Кереші.

Кереші працював на різних посадах у Міністерстві закордонних справ своєї країни, його останнє призначення – директор з екологічної стійкості в адміністрації президента Угорщини. У 2011 – 2012 роках обіймав посаду віцепрезидента Генеральної Асамблеї ООН.

Традиційний тиждень високого рівня – за участю лідерів держав – розпочнеться 20 вересня.

Читайте також: Мінсоцполітики передало в ООН список на допомогу 276 тисячам українців

Як повідомляє пресслужба ООН, 16 – 17 вересня відбудиться саміт з трансформації освіти, який в ООН називають головною подією цього місяця. Очікується ухвалення Молодіжної декларації та заява Генерального секретаря про перспективи перетворень в освіті.

21 вересня відбудеться засідання високого рівня в рамках річного святкування 30-ї річниці ухвалення Декларації ООН про права меншин.

Читайте також: Генсек ООН розчарований, що через позицію рф ядерній конференції забракло згоди

Загальні дебати на сесії ГА збігатимуться з тижнем глобальних цілей – низки віртуальних та очних заходів, що проходитимуть з 16 по 25 вересня за участю більш як 170 представників громадянського суспільства, бізнесу, наукових кіл та системи ООН, спрямованих на досягнення цілей сталого розвитку.

Генеральна Асамблея ООН традиційно збирається на чергову щорічну сесію в період з вересня по грудень і наділі – за потреби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-