Мінсоцполітики передало в ООН список на допомогу 276 тисячам українців

Мінсоцполітики передало в ООН список на допомогу 276 тисячам українців

Укрінформ
Міністерство соціальної політики передало до Всесвітньої продовольчої програми ООН список на виплату допомоги понад 276 тисячам українців.

Як передає Укрінформ, про це Мінсоцполітики повідомляє у Телеграмі.

“Згідно з укладеним меморандумом Міністерством соціальної політики передано Всесвітній продовольчій програмі ООН черговий список заяв на виплату грошової допомоги. Він складається із 127 626 заяв від отримувачів допомоги - малозабезпечених сімей та осіб з інвалідністю з Чернігівської, Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Херсонської, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Сумської та Запорізької областей. Допомогу зможе отримати 276 551 людина”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Мінсоцполітики продовжує співпрацювати з міжнародними організаціями та надавати за їхнім запитом списки заяв визначених категорій населення, поданих через гуманітарну платформу єДопомога.

Читайте також: Благодійники через платформу єДопомога надали підтримку на понад мільйон гривень

Загалом передані раніше списки на виплати міжнародним організаціям згідно з меморандумами включають 780 722 особи. Крім цього, передано інформацію для здійснення виплат 189 428 особам, які зазначені в заявах, поданих через платформу єДопомога. Тобто на сьогодні загалом у списках, переданих до міжнародних організацій для здійснення виплат, 1 246 701 особа.

У міністерстві нагадують, що рішення про надання відповідної допомоги приймають міжнародні організації. Пріоритетними є уразливі групи, зокрема люди з інвалідністю, пенсіонери, одинокі батьки, які самостійно виховують дітей, малозабезпечені сім'ї.

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня заступник міністра соціальної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Костянтин Кошеленко поінформував, що на платформі "єДопомога волонтерська" підтримку отримали понад 4 тисяч сімей.

Читайте також: ЦПД спростував фейки про грошову допомогу пенсіонерам від ООН

У березні Мінсоцполітики створило платформу єДопомога, яка забезпечує оперативний збір заявок з усіх регіонів України щодо потреб у гуманітарній допомозі, а також її ефективний та адресний розподіл.

Платформа об'єднує ресурси держави, бізнесу, громадських організацій, благодійних фондів та волонтерів у наданні гуманітарної допомоги постраждалим від війни, внутрішньо переміщеним особам та людям з уразливих категорій.

Фото: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-