Японія планує розробляти ракети великої дальності для захисту від Китаю та росії

Японія планує розробляти ракети великої дальності для захисту від Китаю та росії

Укрінформ
Японія планує розробляти і виготовляти крилаті ракети та високошвидкісні балістичні ракети великої дальності в межах військової програми, спрямованої на протистояння загрозам з боку Китаю та рф.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на бюджетний запит Міністерства оборони Японії, передає Укрінформ.

«Китай продовжує погрожувати застосувати силу для односторонньої зміни статус-кво і поглиблює альянс з росією», — пояснили потребу у збільшенні фінансування у Міноборони Японії.

Бюджетний запит спрямований на фінансування масового виробництва крилатої ракети наземного базування, яка буде модернізованою версією протикорабельної Type12, розробленої Mitsubishi Heavy Industries, а також нової високошвидкісної балістичної ракети, здатної вражати наземні цілі.

Крім того, Японія вже замовила ракети повітряного базування JSM та JASSM з радіусом дії до 1000 км, розроблені норвезькою компанією Kongsberg спільно з американською Lockheed Martin.

Загалом Міністерство оборони Японії попросило збільшити витрати на оборонний сектор на 3,6%, до 5,6 трлн ієн ($39,78 млрд) на рік, починаючи з 1 квітня, але повідомило, що ця цифра зросте після розрахунку вартості нових програм закупівель.

Читайте також: Китай погрожує відповісти «рішучими кроками» на візит канадських депутатів на Тайвань

Правляча Ліберально-демократична партія у своєму передвиборчому маніфесті до верхньої палати японського парламенту в липні пообіцяла подвоїти витрати на оборону до 2% валового внутрішнього продукту протягом п'яти років. Таке суттєве збільшення оборонного бюджету зробить Японію третьою країною у світі за обсягом військових витрат після США та Китаю.

Раніше прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда назвав безпеку в Східній Азії «крихкою» після вторгнення росії в Україну, пообіцявши істотно збільшити видатки на оборону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-