Китай погрожує відповісти «рішучими кроками» на візит канадських депутатів на Тайвань

Китай погрожує відповісти «рішучими кроками» на візит канадських депутатів на Тайвань

Укрінформ
У разі візиту канадської парламентської делегації на Тайвань, Китай відреагує “рішучими силовими заходами”.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у посольстві Китаю в Канаді, пише CBC News.

Китай твердо виступає проти будь-яких офіційних обмінів між тайванським регіоном та державами, які мають дипломатичні відносини із Китаєм. Китай застосує рішучі силові заходи проти будь-якої країни, що спробує втрутитися або порушити суверенітет й територіальну цілісність Китаю”, - наголосили дипломати.

У посольстві наголосили, що вважають Тайвань “невіддільною частиною” території Китаю та закликали Канаду “дотримуватися принципу єдиного Китаю та поважати суверенітет й територіальну цілісність країни”.

Заяву посольства було оприлюднено у відповідь на запит про можливий візит членів постійного комітету парламенту Канади з питань міжнародної торгівлі на Тайвань. Глава комітету Джуді Сгро в середині серпня заявила, що восьмеро парламентарів висловили готовність у жовтні відвідати Тайвань.

Читайте також: Японія може використати ракети великої дальності для протидії Китаю – ЗМІ

Як відомо, комуністична влада в Пекіні намагалася всіляко завадити візиту спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань, однак він все ж відбувся на початку місяця. Після цього Китай оголосив про початок військових навчань біля острова. 6 серпня в Міністерстві оборони Тайваню заявили, що в ході навчань армія КНР провела репетицію нападу на острів. Крім того, Китай посилив обмеження для імпорту продукції з Тайваню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-