Японія може використати ракети великої дальності для протидії Китаю – ЗМІ

Японія може використати ракети великої дальності для протидії Китаю – ЗМІ

Укрінформ
Уряд Японії розглядає можливість розміщення до 1000 крилатих ракет великої дальності в рамках заходів з посилення можливостей країни протидіяти військовим загрозам з боку Китаю.

Про це з посиланням на авторитетне японське видання Yomiuri повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначені ракети будуть модифікованими для збільшення дальності їхньої дії у десять разів – зі 100 км до 1000 км.

Така зброя, яку буде встановлено на японські військові кораблі та літаки, що несуть бойове чергування навколо південних островів Нансей, здатна досягти прибережних районів Північної Кореї та Китаю.

Через зростаючі загрози з боку Північної Кореї та Китаю останніми роками Японія збільшила військові витрати та активно нарощує потенціал своєї армії. Проте до останнього часу Токіо утримувався від розгортання ракет великої дальності, які можуть вражати цілі на чужій території.

Читайте також: Японія заявила, що п’ять китайських ракет упали в її економічній зоні

Як повідомляв Укрінформ, напруженість у цьому регіоні посилилася в серпні, після візиту спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі до Тайваню, який є самоврядним островом, але на який претендує Китай. У відповідь Пекін провів масштабні військові навчання поблизу Тайваню з пусками ракет над островом та у виключній економічній зоні Японії.

Фото: bublbe.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-