Японія заявила, що п’ять китайських ракет упали в її економічній зоні

Японія заявила, що п’ять китайських ракет упали в її економічній зоні

Укрінформ
Щонайменше п'ять балістичних ракет, випущених китайськими військовими, впали у водах на території виключної економічної зони Японії.

Про це офіційно заявили в четвер представники японського уряду, повідомляє Укрінформ із посиланням на Kyodo News.

«Ракети впали в частині виключної економічної зони (ВЕЗ), яка була позначена Китаєм як зона проведення навчань, на південному заході від острова Хатерума в південній префектурі Окінава. Це стало першим випадком падіння китайських балістичних ракет у (японських – ред.) водах»,- наводить видання заяву уряду.

За даними міноборони Японії, Китай у четвер випустив дев’ять балістичних ракет, які пролетіли від 350 до 700 км. П’ять із них упали досягли ВЕЗ Японії та впали на відстані від 80 км до берегової лінії.

У цьому зв’язку міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаясі виступив із вимогою до Китаю «негайно припинити» бойові навчання поблизу Тайваню.

Читайте також: Китай випустив 11 балістичних ракет у перший день навчань поблизу Тайваню

Глава японського міноборони Нобуо Кісі заявив, що Китай створює «серйозну проблему», яка стосується національної безпеки Японії та населення країни.

Уряд Японії подав дипломатичний протест уряду Китаю.

Як повідомляв Укрінформ, після візиту на Тайвань спікера Палати представників Ненсі Пелосі Китай розгорнув масштабні військові маневри з бойовою стрільбою в Тайванській протоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-