Канада заборонила імпорт короткоствольної зброї

Канада заборонила імпорт короткоствольної зброї

Укрінформ
У Канаді набула чинності майже повна заборона на імпорт короткоствольної зброї.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Усі канадці заслуговують на те, аби почуватися в безпеці. Колективна відповідальність уряду - розглянути кожен спосіб досягнення цього. Тимчасова заборона на імпорт короткоствольної зброї - це важлива складова нашого широкого плану із убезпечення Канади”, - сказала Жолі.

Читайте також: Штати хочуть продати Тайваню зброї на понад мільярд доларів

З набуттям чинності забороною, МЗС більше не видаватиме компаніям дозволів на ввезення короткоствольної зброї, таким чином наявні запаси магазинів з часом будуть вичерпані. Тим часом в уряді пообіцяли працювати над втіленням усеохоплюючого плану боротьби із насильство з використанням вогнепальної зброї.

Зауважимо, що уряд Канади ще в травні вніс до парламенту законопроєкт, яким пропонується суттєво посилити контроль за обігом вогнепальної зброї у країні. Зокрема, парламенту пропонують запровадити заборону на купівлю короткоствольної зброї та збут магазинів, місткістю більше ніж п'ять набоїв. Утім, через процесуальні затримки, законопроєкт не було ухвалено до завершення чинної сесії парламенту, тому уряд вирішив власною постановою припинити ввезення до країни цієї зброї, поки парламент не зможе ухвалити більш ґрунтовне рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-