ЄС має підтримати ті держави, які є великими донорами України – міністр оборони Латвії

ЄС має підтримати ті держави, які є великими донорами України – міністр оборони Латвії

Укрінформ
Європейський Союз як структура мав би допомогти тим своїм членам, які надають Україні підтримку на межі своїх можливостей.

Про це заявив міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс журналістам на полях неформальної зустрічі голів військових відомств країн ЄС у Празі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Доходять кінця час і фінансування для тих країн, які найбільше допомагають Україні, їм треба відновити деякі з власних потужностей. І ми сподіваємося тут на спільне фінансування та певні загальноєвропейські закупівлі, які включатимуть і військову техніку», - заявив міністр.

Читайте також: Санкції проти росії є ефективнішими, ніж здаєтьсяТоні Блер

Він нагадав, що зараз у цьому питанні діє законодавство початку 1990-х, але «часи радикально змінилися». Чималому числу держав треба відновити власні спроможності та надати Україні ще більше підтримки, «щоб вона могла виграти».

Пабрікс також сподівається, що більшість країн ЄС зрозуміють, що потрібно більше обмежень на подорожі російських громадян. «Не треба ховатися за ідеями, що можлива людська (публічна) дипломатія», - зазначив міністр. За його словами, в Латвії чудово розуміють, що не можна пускати до себе людей, які підтримують путіна.

Як повідомлялося, питання щодо віз для громадян рф буде розглядатися міністрами закордонних справ ЄС 31 серпня також у Празі.

Читайте також: Франція і Німеччина виступили проти заборони видачі віз росіянам

Неформальна зустріч міністрів оборони Євросоюзу проходить у столиці Чехії, яка головує в Раді ЄС у другому півріччі цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-