Франція і Німеччина виступили проти заборони видачі віз росіянам

Франція і Німеччина виступили проти заборони видачі віз росіянам

Укрінформ
Напередодні неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Празі, де має обговорюватися обмеження туристичних віз для громадян рф, Німеччина та Франція заявили, що не підтримують візової заборони.

Про це повідомляє Politico, передає Укрінформ.

«Обмежуючи контакти з представниками режиму та владою рф,.. нам потрібно стратегічно боротися за «серця та уми» російського населення — принаймні тих сегментів, які ще не повністю відчужені від Заходу», - йдеться у їхній заяві.

Франція та Німеччина також аргументували свою позицію щодо заборони видачі віз громадянам росії тим, що вони «бажають зберегти законодавчу базу, яка дозволяє, зокрема, студентам, митцям, науковцям, професіоналам, незалежно від того, чи ризикують вони бути переслідуваними за політичними мотивами, подорожувати до ЄС».

Читайте також: Не можна дозволяти росіянам відпочивати в Європі, куди тікають від війни українці - євродепутат

Автори заяви зазначили, що вони застерігають прихильників заборони видачі віз росіянам «від далекосяжних обмежень нашої візової політики, щоб запобігти живленню російського наративу та викликати ненавмисне згуртування навколо прапора та/або відчуження майбутніх поколінь».

З такою позицією категорично незгодні багато європейських політиків, серед яких і міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод.

«Особисто я вважаю глибоко провокативним те, що російські туристи можуть проводити відпустку в Європі, тоді як українські міста обстрілюють і руйнують. Бачити тут, у Європі, російських туристів, ніби війна не має наслідків… Я думаю, що це неправильно», - зазначив глава данського МЗС.

Читайте також: У Німеччині опозиція підтримує «візовий бан» для росіян

Його фінський колега Пекка Хаавісто вважає, що лідери ЄС в будь-якому випадку повернуться до обговорення візової заборони для росіян в найближчі місяці.

Як повідомляв Укрінформ, 30-31 серпня в Празі відбудеться неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, на якій розглядатиметься питання обмеження туристичних віз для громадян російської федерації, а також восьмий санкційний пакет ЄС проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-