У Німеччині опозиція підтримує «візовий бан» для росіян

У Німеччині опозиція підтримує «візовий бан» для росіян

Укрінформ
Представники найбільшої опозиційної сили в Німеччині, блоку консервативних партій (ХДС/ХСС) підтримують ідею скасуванні шенгенських віз для російських туристів, поки російські солдати перетворюють європейську країну на руїни.

Про це пише видання Bild, передає Укрінформ.

«Це нестерпно, що росіяни їдуть у відпустку в Європу і витрачають свої гроші, ніби нічого не сталося», - сказав таблоїду політик ХДС із землі Північний Рейн-Вестфалія Денніс Радтке. За його словами, дії росії проти України – це «не просто війна путіна». Радтке переконаний, що «будь-хто, хто хоче зупинити путіна, не повинен здаватися зараз, а має продовжити заборону туристичних віз для російських громадян».

Читайте також: Стало відомо, коли у ЄС обговорять візову заборону для росіян

Експерт з питань внутрішніх справ ХСС Андреа Ліндгольц також переконана: «Федеральний уряд не повинен знову виступати проти наших європейських партнерів: візи для відпустки для росіян повинні бути припинені. Йдеться також про те, щоб надіслати чіткі сигнали російському населенню».

Речник із зовнішньополітичних питань фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Юрген Хардт (ХДС) сказав виданню, що будь-кого, хто особисто отримує вигоду від режиму путіна, «більше не можна допускати до ЄС». В армії, Національній гвардії, ФСБ, президентському бюрократичному апараті та групі Вагнера «набагато більше путінських симпатиків, ніж зараз у санкційному списку ЄС. Цим людям більше не можна дозволяти проводити дні відпочинку в ЄС», - зазначив він. Водночас Хардт зауважив, що «загальна заборона на в’їзд до ЄС для росіян, які не несуть відповідальності за те, що сталося у війні проти України, не була б виправданою».

Читайте також: Польща працює над рішенням, яке дозволить відмовляти росіянам у видачі віз

«Для нас усіх у Європі повинно бути неприйнятно, що російські громадяни можуть подорожувати як туристи в межах ЄС, тоді як людей в Україні катують, убивають і тероризують. Туризм — це привілей, а не право», - заявила глава уряду Кая Каллас німецькій газеті.

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц на спільній пресконференції з лідерами скандинавських країн визнав, що не підтримує введення загальної заборони, адже вважає, що війна в Україні є «війною путіна, а не російського народу», але він «розуміє дискусію» на цю тему та не виключає, що окремі країни можуть вжити національних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-