Санкції проти росії є ефективнішими, ніж здається – Тоні Блер

Санкції проти росії є ефективнішими, ніж здається – Тоні Блер

Укрінформ
Західні санкції проти росії є ефективнішими, ніж це здається на перший погляд.

Про це під час виступу на Стратегічному форумі у Бледі (Bled Strategic Forum) у Словенії заявив у вівторок експрем’єр-міністр Великої Британії Тоні Блер, передає кореспондент Укрінформу.

Як підкреслив Блер, цей акт агресії росії проти України "шокує", але він мав об'єднати і об’єднав Європу навколо підтримки України.

“Ми будемо разом і агресія не досягне успіхів. Я думаю, що йдеться не лише про рішучість українського народу, але і про рішучість Європи”, - наголосив колишній британський прем’єр.

Читайте також: Шалленберг про реакцію на окупацію Криму: Ми, напевно, були наївними

На його переконання, потрібною є відповідна стратегія дій Заходу у цій ситуації.

“Має бути стратегія. По-перше, необхідно надати Україні усе, чого вона потребує у питанні фінансів, зброї для захисту країни. По-друге, треба створити простір для подальших переговорів щодо розв’язання конфлікту”, - зазначив Блер.

Утім, як визнав сам Блер, на сьогодні він не бачить жодного фундаменту для переговорів з росією, аби вона припинила агресію.

Як підкреслив британський політик, на початку агресії росія мала плани усунути від влади керівництво Української держави, але це їй не вдалося. Відтак зараз їхні амбіції обмежуються закріпленням за собою захоплених українських територій на півдні та сході країни. Утім, як наголосив Блер, росія і з цим має значні проблеми, з огляду на складнощі з логістикою для своїх військ і контрнаступом української армії.

Читайте також: Західні Балкани перебувають під загрозою через війну в Україні - президент Словенії

На переконання експрем’єра Великої Британії, кошти на агресію генерують значний тиск в середині російського суспільства, адже це вливає на зниження рівня життя у рф.

“Я думаю, що санкції б’ють сильніше, ніж це бачать люди. Наприклад, йдеться про санкції на постачання компонентів для потреб російської економіки”,- наголосив Блер.

Колишній прем’єр зазначив, що згідно з оцінками, від початку російської агресії декілька мільйонів людей залишили росію. Він підкреслив, що більшість з цих людей є молоддю, яка в нинішніх умовах не бачить для себе майбутнього у рф.

Форум у Бледі організовується Міністерством закордонних справ Словенії спільно з Центром європейської перспективи починаючи з 2006 року. Його метою є стимулювання відкритих дебатів на рівні лідерів країн та провідних політиків щодо сучасних політичних, безпекових викликів і питань розвитку, а також пошуку нових ідей і рішень у нових реаліях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-