Західні Балкани перебувають під загрозою через війну в Україні - президент Словенії

Західні Балкани перебувають під загрозою через війну в Україні - президент Словенії

Укрінформ
Країни Західних Балкан перебувають під загрозою нестабільності через війну в Україні.

Про це сказав, під час виступу на Бледському стратегічному форумі (м. Блед, Словенія), президент Словенії Борут Пахор, і закликав до якнайшвидшого вступу Боснії і Герцеговини до Європейського союзу та НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Словенія робить усе, що в її силах, щоб переконати ЄС прискорити вступ Боснії та Герцоговини до ЄС і, якщо можливо, до НАТО”, - сказав він.

У свою чергу віце-прем’єр-міністерка, міністерка закордонних справ Словенії Таня Файон наголосила, що завданням ЄС є зміцнення солідарності та ефективності.

“Ми вже неодноразово показували, що завдяки солідарності та співпраці можемо подолати всі виклики, які стоять перед нами. Там, де є солідарність, є і надія на майбутнє”, - сказала вона.

А ще зазначила, що “ми не хочемо нової залізної завіси в Європі”, і що Словенія залишається відданою багатосторонності та продовжуватиме активно сприяти співпраці в рамках ООН.

Читайте також: Війна в Україні впливає на безпеку Балкан - президент Словенії

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого рф почала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Війська росії обстрілюють і бомблять мирні міста та села України, вбивають мирне населення.

Форум у Бледі організовується міністерством закордонних справ Словенії спільно з Центром європейської перспективи починаючи з 2006 року. Його метою є стимулювання відкритих дебатів на рівні лідерів країн та провідних політиків щодо сучасних політичних, безпекових викликів і питань розвитку, а також пошуку нових ідей і рішень у нових реаліях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-