Війна в Україні впливає на безпеку Балкан - президент Словенії

Війна в Україні впливає на безпеку Балкан - президент Словенії

Укрінформ
російське вторгнення в Україну суттєво впливає на безпеку в усьому світі, в тому числі Західних Балкан.

Про це сказав президент Словенії Борут Пахор, звертаючись до учасників другого саміту Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми мусимо бути свідомими, що війна в Україні впливає на безпеку в Європі, зокрема на Західних Балканах”, - сказав Пахор.

За його словами, “ЄС має прекрасний засіб для зміцнення безпеки - процес розширення”. “Я вітаю нещодавнє рішення Європейської ради щодо надання статусу кандидата Україні та Молдові. Я бажаю того самого Боснії та Герцеговині”, - зазначив президент.

Він також закликав розслідувати усі воєнні злочини, вчинені під час російського вторгнення, та покарати винних. “Наша спільна мета - відновлення миру й стабільності в Україні, тож дозвольте запевнити, що Словенія продовжить надавати політичну й економічну підтримку, а також гуманітарну та іншу допомогу Україні. Ми - з вами”, - наголосив Пахор.

Читайте також: У разі затяжної війни єдність союзників України виходить на ключове місце – прем’єр Іспанії

Як повідомлялося, у Києві проходить другий саміт Міжнародної Кримської платформи за участі 60 країн і міжнародних організацій. З міркувань безпеки він проводиться в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-