У разі затяжної війни єдність союзників України виходить на ключове місце – прем’єр Іспанії

У разі затяжної війни єдність союзників України виходить на ключове місце – прем’єр Іспанії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес вважає, що в разі затяжної війни росії проти України єдність між партнерами та союзниками виходить на ключове місце.

Про це він сказав у відеозверненні до учасників другого саміту Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У разі тривалої та затяжної війни єдність між партнерами та союзниками виходить на ключове місце. Роль міжнародної Кримської платформи є надзвичайно важливою, оскільки вона об’єднує міжнародні зусилля на підтримку героїчної оборони України”, - зазначив глава іспанського уряду.

Санчес додав, що Іспанія визнає необхідність захисту території України, що було чітко засвідчено під час нещодавнього саміту НАТО в Мадриді.

“Іспанія підкреслює засудження цієї невиправданої агресії (росії проти України. – ред.) і тимчасової окупації Криму, де відбувається грубе порушення міжнародного гуманітарного права та прав людини. Ми закликаємо росію піти з усієї території України в межах міжнародно визнаних кордонів”, - сказав прем’єр-міністр.

Він запевнив, що політична та військова підтримка України залишатиметься непохитною, а також нагадав, що Іспанія прихистила понад 130 тис. біженців і готова долучитися до відновлення України.

Читайте також: Прем’єр Швеції анонсувала додатковий пакет допомоги для України

Як повідомлялося, у Києві проходить другий саміт Міжнародної Кримської платформи за участі 60 країн і міжнародних організацій.

З міркувань безпеки він проводиться в онлайн-форматі, але деякі представники міжнародної спільноти приїхали в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-