У Британії фіксують рекордний наплив мігрантів через Ла-Манш

У Британії фіксують рекордний наплив мігрантів через Ла-Манш

Укрінформ
Уряд Великої Британії повідомив, що в понеділок було зафіксовано рекордну кількість незаконних мігрантів, які прибули до країни через Ла-Манш.

Про це повідомляє MSN, передає Укрінформ.

За даними Міністерства оборони Британії, 22 серпня через Ла-Манш до країни прибули 1 295 незаконних мігрантів, що є найвищим одноденним показником за весь час.

Загалом цього року зафіксовано вже 22 670 перетинів морської протоки між Британією та Францією, в той час, як за аналогічний період минулого року їх було близько 12 500.

Читайте також: За перше півріччя кількість нелегальних мігрантів в ЄС зросла на 86%

Наплив незаконних мігрантів створює значні проблеми для британського уряду, і одним зі шляхів її вирішення стало підписання угоди з Руандою про депортацію частини мігрантів до цієї країни для переселення. Однак за чотири місяці після підписання цієї угоди кількість незаконних мігрантів, що перетнули Ла-Манш на невеликих човнах, склала близько 17 400 осіб.

Читайте також: Франція посилює депортацію мігрантів, які порушують закон

Очікується, що загальна кількість мігрантів, які прибудуть до Великої Британії, перетнувши Ла-Манш, цьогоріч може перевищити 60 тисяч.

Як повідомляв Укрінформ, на початку серпня в Егейському морі затонув човен з мігрантами, внаслідок чого зникли безвісти десятки людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-