За перше півріччя кількість нелегальних мігрантів в ЄС зросла на 86%

За перше півріччя кількість нелегальних мігрантів в ЄС зросла на 86%

Укрінформ
За перше півріччя 2022 року кількість нелегальних в'їздів до Європейського Союзу, порівняно з тим же періодом минулого року, зросла на 86% - до 155 090. Це більше, ніж за перший квартал 2022 року, де приріст у порівнянні з 2021 роком становив 57%.

Про це з посиланням на інформацію Європейського прикордонного агентства Frontex повідомляє Le Parisien , передає Укрінформ.

За попередніми даними, особливе зростання нелегальних в’їздів відбулося у липні — на 63% (порівняно з липнем минулого року) до 34 570. Понад 14 866 незаконних в’їздів, що майже втричі більше, ніж у липні 2021 року, було зафіксовано балканським маршрутом, який продовжує залишатися “найактивнішим”. В основному, це були мігранти з Сирії - тікали від війни, Афганістану - намагалися втекти від Талібану і Туреччини.

Центральним середземноморським маршрутом з січня по липень до ЄС прибули понад 42 500 мігрантів, що на 44% більше, ніж за перші сім місяців минулого року.

Кількість мігрантів на східно-середземноморському маршруті теж залишається високою – 22 601, що більше, ніж вдвічі порівняно з минулим роком. Кількість прибулих на Кіпр становила більше половини від загальної кількості мігрантів, більшість з яких прибули з Сирії, Нігерії та Конго.

На східному кордоні ЄС кількість нелегальних перетинів з початку року впала на 32% до 2923. Основними національностями на цьому маршруті були громадяни України, Іраку та Білорусі.

Кількість переходів по обидва боки Ла-Маншу зросла на 55% порівняно з січнем-липнем 2021 року до 28 000 випадків.

Читайте також: Біля берегів Греції потонув човен з мігрантами, десятки людей зникли безвісти

Frontex уточнює, що в цих розрахунках не враховувалися українські біженці, які потрапляють до ЄС через прикордонні пункти. За даними агентства, 7,7 мільйона громадян України в’їхали в ЄС з початку російського вторгнення у лютому, з яких 100 тисяч перебувають у Франції, - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-