Франція посилює депортацію мігрантів, які порушують закон

Франція посилює депортацію мігрантів, які порушують закон

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен оголосив про різке збільшення кількості депортованих мігрантів, які порушили закони держави.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку Дарманена у Твіттері.

“У першій половині 2022 року кількість випадків депортації зросла на 25%, територію залишили 9685 осіб, що свідчить про результати політики, яка проводилася протягом кількох місяців”, - зазначив Дарманен.

Він додав, що за цей період кількість депортованих у певні країни Африки, в тому числі Магрибу, зросла на 50%.

Також міністр оголосив, що у вересні буде презентовано закон про скасування законодавчих застережень, які перешкоджають видворенню іноземних порушників з території Франції. Серед таких застережень він назвав, зокрема, укладання шлюбу чи приїзд у Францію “до досягнення певного віку”.

Читайте також: У Франції почалася примусова ліквідація російського агентства Sputnik News

Водночас він підкреслив, що Франція не здійснює депортацію в країни, де точиться війна, наприклад, у Сирію чи в Афганістан.

Дарманен уточнив, що серед депортованих були особи, винні в порушенні громадського порядку, торгівлі наркотиками, нападах на людей, домашньому насильстві, сексуальних злочинах тощо.

Як повідомлялося, після нападу групи молодих людей на трьох поліцейських 20 липня у Ліоні, міністерство внутрішніх справ Франції заявило про необхідність посилення безпеки своїх співробітників та контролю за дотриманням мігрантами законів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-