путін має сплатити високу ціну за свої злочини - прем'єр Данії

путін має сплатити високу ціну за свої злочини - прем'єр Данії

Укрінформ
Міжнародні кордони мають поважатися, що б там не думав путін.

Про це прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен сказала на другому саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо забезпечити, щоб путін сплатив високу ціну за свої злочини. Сьогодні ми зібралися разом для того, щоб зазначити, що Крим є частиною України, і міжнародні кордони мають визнаватися усіма, що б там не думав путін або росія», - зазначила вона.

Фредеріксен також підкреслила, що тільки Україна вирішує своє майбутнє.

«Зараз Україна бореться за свободу, за демократію, правосуддя, за ті цінності, які ми поважаємо і маємо захищати. І Данія робитиме все можливе, щоб допомогти народу України», - запевнила вона.

А ще поінформувала, що півтора мільярда євро на військову допомогу Україні було зібрано на зустрічі донорів у Копенгагені.

Також Данія додатково виділить Україні 110 мільйонів євро на зброю та навчання ЗСУ.

«Ми підтримуємо повернення всіх окупованих територій України включно із Кримом», - наголосила прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Читайте також: У разі затяжної війни єдність союзників України виходить на ключове місце – прем’єр Іспанії

Як повідомляв Укрінформ, майже 60 представників різних країн світу, зокрема 40 президентів та прем'єр-міністрів, беруть участь у другому саміті Кримської платформи, який проходить у Києві. Цього року в саміті вперше беруть участь представники ще двох континентів - Африки та Південної Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-