Посол ФРН упевнена, що німці зможуть пережити зиму без російського газу

Посол ФРН упевнена, що німці зможуть пережити зиму без російського газу

Укрінформ
Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен впевнена, що Німеччина цієї зими зможе обійтися без російського газу в разі припинення його постачання.

Про це дипломат заявила в інтерв’ю Укрінформу, коментуючи ставку путіна на те, що європейці змерзнуть без російського газу і відмовляться від підтримки України.

«Переважна більшість німців на боці України, і вони легко підуть на те, щоб зменшити температуру в приміщенні. Це не означає, що ми замерзнемо, – наші газосховища заповнені десь на 75 відсотків, клімат змінився так, що в Німеччині стало тепліше. Тож я впевнена, що ми переживемо цю зиму без проблем і зможемо працювати над тим, щоб справді зменшити залежність від російського газу», - сказала Фельдгузен.

Вона також висловила впевненість у тому, що Німеччина вистоїть і в тому разі, якщо росія взагалі припинить поставки газу в Європу.

У цьому контексті вона нагадала, що у ФРН активно будують два нових термінали скрапленого газу, перший мають добудувати у Вільгельмсгафені (Нижня Саксонія).

За словами Фельдгузен, іноді такі кризи потрібні, щоб швидше робити те, що планувалося багато років.

«Німеччина завжди була першою у сфері відновлюваної енергетики, просто наша промисловість – дуже потужна і потребує дуже багато енергії. Але ми вже давно працюємо на відновлюваній енергії, і війна в Україні дала нам поштовх швидше змінити джерела енергетичного імпорту і взагалі бачення, з якими джерелами енергії ми хочемо жити», - зазначила посол ФРН.

Читайте також: Фельдгузен прогнозує, що росія залишить відремонтовану турбіну для Nord Stream 1 у Німеччині

Як повідомлялося, за останні тижні росія скоротила постачання основним маршрутом експорту свого газу його постачання до 20% від потужності та відверто пропонує Німеччині запустити газогін "Північний потік -2", хоча є технічні можливості не лише збільшити прокачку основним трубопроводом, а й територією України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-