Зеленський зустрівся з засновником World Central Kitchen

Зеленський зустрівся з засновником World Central Kitchen

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів зустріч із засновником організації World Central Kitchen, яка забезпечує харчування людей на кордоні України та Польщі із перших днів повномасштабної російської агресії, шеф-кухарем Хосе Андресом.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За словами Зеленського, іспансько-американський шеф-кухар Хосе Андрес заснував організацію World Central Kitchen і понад десять років годує людей у гарячих точках.

"Із першого дня повномасштабної війни World Central Kitchen працює на кордоні України та Польщі. В нашій країні функціонує понад 500 закладів харчування та було приготовано більш як 130 мільйонів обідів для українців. Така щирість і готовність бути поруч із нашим народом справді вражає. Радий особистій зустрічі з Хосе Андресом і безмежно вдячний за підтримку!" - зазначив Президент.

Як розповіли в пресслужбі глави держави, World Central Kitchen із першого дня вторгнення росії почала працювати на українсько-польському кордоні й допомагала вимушеним переселенцям, а сьогодні організація розгорнула активну діяльність у багатьох містах України.

За словами Зеленського, держава готова всіляко сприяти діяльності організації такого рівня, яка виконує вкрай важливу гуманітарну місію.

Своєю чергою під час зустрічі Хосе Андрес наголосив, що World Central Kitchen продовжуватиме допомагати українцям, зокрема підтримуватиме людей на територіях, які будуть звільнені від окупації.

«Ми будемо готові вже в перші години допомагати регіонам, які будуть деокуповані», – сказав він.

За інформацією з відкритих джерел, Хосе Андрес народився в Іспанії і зробив кар’єру шеф-кухаря та ресторатора у США, розвиває заклади в Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Вашингтоні. У 2010 році він заснував неприбуткову організацію World Central Kitchen, яка забезпечила їжею жертв землетрусу в Гаїті. Після урагану «Марія» в Пуерто-Рико команда Андреса стала однією з провідних гуманітарних організацій на острові, також вона працювала в Домініканській Республіці, Нікарагуа, Перу, Камбоджі та Кубі.

Читайте також: Засновник World Central Kitchen: Наймаємо місцевих, щоб розпочати економічне відновлення

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну організація на кордоні України та Польщі допомагає українським біженцям, готуючи понад 200 тисяч порцій їжі на добу.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-