Штаб окремої дивізії НАТО в Естонії має запрацювати до початку 2023 року

Штаб окремої дивізії НАТО в Естонії має запрацювати до початку 2023 року

Укрінформ
Міноборони Естонії разом із Силами оборони планує створити штаб дивізії НАТО до початку 2023 року. Це буде першим кроком реалізації рішень червневого саміту НАТО у Мадриді щодо формування в Естонії окремої дивізії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник ERR.

Глави департаменту НАТО та Європейського союзу естонського Міністерства оборони Мадіса Ролла пояснив, що йдеться про сотню штабних офіцерів, які розмістяться в адміністративній будівлі, яка відповідає вимогам безпеки.

«Естонії не потрібно робити жодних додаткових вкладень у штаб, але, можливо, (вони знадобляться – ред.) для додаткових союзних підрозділів, що входять до складу дивізії. Плюс – для тренувальних майданчиків», – сказав Ролл.

Читайте також: Естонія й далі надаватиме військову допомогу та підтримуватиме Україну на шляху до НАТО

Дивізія, що створюється, в основному займатиметься підготовкою до можливого воєнного стану. «Якщо ми думаємо про себе напередодні війни чи воєнної ситуації, у нас тут є підрозділи Сил оборони Естонії, у нас є підрозділи союзників, які вже тут присутні: дві бойові групи, також до нас обов'язково прибудуть загони швидкого реагування НАТО та додаткові підрозділи союзників. Нам потрібна якась структура управління для всієї цієї кадрової машини, для цього бойового угруповання. Нам потрібно координувати ці підрозділи, планувати, як ці підрозділи діятимуть в умовах війни», – зазначив голова департаменту НАТО та ЄС.

Він підкреслив, що робити ці дії потрібно у мирний час, тому що на початку війни вже немає часу займатися плануванням та узгодженням, на той час плани мають бути готові і треба починати воювати.

Міністерство оборони Естонії восени домовлятиметься з союзниками, водночас на повну підготовку дивізії підуть роки.

Читайте також: Завданням НАТО є підтримка України у війні – Столтенберг

Попередній, шостий пакет санкцій ЄС проти рф було оприлюднено наприкінці травня. Він включає заборону на імпорт російської нафти морем.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять мирні міста та села України, вбивають мирне населення. Демократичні країни світу запроваджують санкції проти агресора та одночасно надають підтримку Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-