Естонія й далі надаватиме військову допомогу та підтримуватиме Україну на шляху до НАТО

Естонія й далі надаватиме військову допомогу та підтримуватиме Україну на шляху до НАТО

Укрінформ
Естонія продовжить надавати наступні транші військової техніки та військової допомоги Україні та всіляко підтримуватиме нашу державу на шляху до отримання повноправного членства в НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Естонської Республіки Урмас Рейнсалу на спільному з очільником МЗС України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я пишаюся оголосити про те, що ми будемо продовжувати надавати наступні транші військової техніки та військової допомоги для українських військових», - сказав він.

Рейнсалу також наголосив на необхідності посилити тиск на агресора, що означатиме необхідність у підвищенні санкцій, забезпеченні більш сильної ізоляції рф як країни-агресора, яка здійснює геноцид проти українського народу і здійснює системні намагання знищити українську державність.

«Також ми будемо усіляко підтримувати Україну на шляху до отримання повноправного членства в НАТО. Ваша держава, ваші вояки довели, що вони є наймужнішими, найхоробрішими, що вони спроможні використовувати зброю у боротьбі за свободу», - додав глава естонської дипломатії.

Читайте також: Україна за сприяння Естонії розпочинає відбудову шкіл і дитячих садків – Зеленський

Міністр також оголосив, що Естонія як країна дуже зацікавлена у співробітництві з Україною в питанні юридичної відповідальності тих осіб, які брали участь в організації агресії.

Як повідомлялося, 2 серпня новопризначений міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу розпочав свій перший закордонний візит в Україну. Він відвідав Житомирську область – саме її Естонія допоможе відновлювати після завершення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-