Китай залучив понад 100 літаків та більш як 10 кораблів до навчань біля Тайваню

Китай залучив понад 100 літаків та більш як 10 кораблів до навчань біля Тайваню

Укрінформ
Збройні сили Китаю у перші два дні військових навчань, що проходять поблизу Тайваню, залучили понад 100 бойових літаків та більш як 10 кораблів.

Про це повідомляє Сіньхуа, передає Укрінформ.

Зазначається, що у навчаннях були задіяні понад 100 військових літаків, у тому числі бомбардувальники та винищувачі, і більш як 10 есмінців і фрегатів китайських ВМС, які здійснювали блокадні дії в територіальних водах острова Тайвань.

За інформацією командування Східного театру військових дій Народно-визвольної армії Китаю, у перші два дні навчань було перевірено спроможність збройних сил завдавати точних ударів та виконувати завдання з блокування території. У командуванні також заявили про «успішні» стрільби з залученням нових зразків ракет, які «з високою точністю вражали цілі в східній частині Тайванської протоки».

Читайте також: Китай випустив 11 балістичних ракет у перший день навчань поблизу Тайваню

Як повідомляв Укрінформ, після візиту на Тайвань спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі в Китаї оголосили про проведення військових навчань, які частково пройдуть у територіальних водах Тайваню.

Крім того, Китай запровадив низку економічних обмежень проти Тайваню, а також персональні санкції проти Пелосі.

Читайте також: Тайвань скасував авіаперельоти через військові навчання Китаю

Китай вважає самоврядний Тайвань своєю територією і порушує питання про можливість його анексії. США підтримують неформальні відносини та оборонні зв'язки з Тайванем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-