Світ не визнає псевдореферендум на Херсонщині – заява Євросоюзу в ООН

Світ не визнає псевдореферендум на Херсонщині – заява Євросоюзу в ООН

Укрінформ
Псевдореферендум із незаконного «приєднання» тимчасово окупованих територій півдня України до росії не буде визнаний міжнародною спільнотою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час засідання Ради Безпеки ООН заявив в. о. Постійного представника ЄС при цій організації Тібольт Камелі.

“Ми засуджуємо оголошену підготовку до постановочного “референдуму” в частинах Херсонської області з питання приєднання до російської федерації. Міжнародна спільнота не визнає результати цього незаконного референдуму”, - сказав Камелі.

Він також вчергове закликав росію “негайно зупинити війну, безумовно припинити всі обстріли й вивести всю техніку та особовий склад з усією території України”.

“У відповідь на російську агресію, ЄС разом із партнерами залишається непохитним у своїй підтримці України в її мужньому захисті власного суверенітету й територіальної цілісності”, - наголосив дипломат.

Читайте також: США реагуватимуть на будь-які спроби анексії з боку росії – заява в ООН

Як повідомлялось, Служба безпеки України задокументувала, що росія розпочала активну фазу підготовки псевдореферендуму з незаконного «приєднання» тимчасово окупованих територій сходу нашої держави.

Як свідчить масив інформації, зібраний співробітниками української спецслужби, для проведення так званого «волевиявлення» ворог планує використати проросійську організацію «донецька республіка».

Раніше вона діяла лише на території терористичної організації «днр», але зараз її географію розширюють. Відповідно, ворог планує й зміну назви. Найбільш імовірний варіант, який оберуть загарбники, – «большая россия».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-